Ervaar thee zoals thee bedoeld is ...

Over brigitte zelf

Al van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van thee. Omdat ik gezond leven van groot belang vind, vroeg ik me af of de diverse theesoorten die ik dronk wel zuiver en gezond waren.

Ik verdiepte me steeds meer in de vele soorten thee. Onderzoek leerde mij dat er eigenlijk maar twee planten zijn  waar thee van gemaakt wordt, de Camellia Sinensis (subtropische plant) en de Camellia Assamica (tropische plant). Heel bijzonder  vond ik dat er van twee planten zoveel verschillende theesoorten komen.

In 2011 kwam ik tijdens de vakbeurs Beleef Koffie-Beleef Thee  Richard Schukkink van de International Tea & Coffee Academy tegen. Opnieuw  ging er een heel  nieuwe wereld voor me open.  Al snel kwam ik er achter dat thee oneindig veel meer mogelijkheden heeft, zoals onder  andere de tea/food combinatie.  We  zijn met een lesgroep  echte theefanaten  op theereis gegaan naar China. Wat was het een prachtige ervaring om dagelijks met zo’n geïnspireerde groep theeliefhebbers op pad te gaan. De heerlijke geuren  van de theeën bij de theeboeren  en in de fabrieken zullen altijd bij me blijven. 

Nu ben ik bezig met het derde leerjaar van  Theesommelier Traject om me verder te professionaliseren en te bekwamen  tot Teamaster. Een ding wat ik geleerd heb is dat als je denkt  'nu snap ik thee' er weer een deur open gaat die wéér  nieuwe vragen oproept . Je raakt nooit uitgeleerd op thee gebied!


Lees meer over mijn theeproeverijen, workshops.

Out ofthe Box transp
GroeneThee
groene thee
Thee 2
camille thee
Thee 1
zwarte thee
Thee 4
cranberry thee