Bel ons
Bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00
06 1325 4133Een kruideninfusie wordt gemaakt van plantendelen die niet van de theeplant Camellia Sinensis afkomstig zijn. Thee mag alleen thee heten als die gemaakt is van deze plant. Maar er zijn ook andere planten waarvan de blaadjes, bloemen, wortels, zaden, schors of vruchten zich goed lenen om een thee van te trekken. Voor dat soort mengsels gebruiken we de naam kruideninfusie.
Kruideninfusies zijn al eeuwenoud. Keizer Shennong maakte ze voor het eerst. Deze keizer – zijn naam betekent Goddelijke Boer – leefde in China in 2737 voor Christus. Hij wordt gezien als de uitvinder van de landbouw, de ontdekker van thee en van kruideninfusies. Hij experimenteerde met kruiden en ontdekte zo hun geneeskrachtige werking. Dankzij die kennis, die hij overdroeg op de mensen om zich heen, kunnen we vandaag de dag nog steeds genieten van zijn veldwerk.
De plantendelen worden na het plukken gedroogd bij een temperatuur van 40 tot 45 graden. Daarna worden ze gereinigd, gesorteerd en eventueel gehakt, gesneden en gemengd.
Wil je thuis zelf gaan drogen, doe dit dan in de oven op een temperatuur van 40 tot 45 graden en laat de klep van de oven open. Het drogen duurt 6 tot 12 uur, afhankelijk van de grootte van de plantendelen. Ga je daarna verhakselen dan gaat je mengsel oxideren en dat gaat ten koste van de goede stoffen, maar de extractie wordt wel beter. Gebruik je kruiden dan is verhakselen juist belangrijk om de aroma’s vrij te krijgen.
Kruideninfusies zijn er in verschillende smaken en aroma’s. Gebruik voor je kruideninfusie water met een temperatuur van 100 graden en laat 5 minuten trekken. Zo schakel je eventuele ziekteverwekkers en schimmels uit. De dosering verschilt per kruideninfusie.
Kruideninfusie thee bestellen? Klik dan hier.