Bel ons
Bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00
06 1325 4133Oolong thee wordt in basis ook gemaakt van de Camellia Sinensis maar heeft een specifiek bewerkingsproces. Zoals bij groene en zwarte thee worden de bladeren na het plukken verflenst. Na het verflensen worden de nog groene theebladeren in manden gedaan en worden de manden rustig aangeschud, zodat de bladrand kneust. In deze bladranden komt het oxidatieproces op gang. In het midden blijft het theeblad groen. Daarna worden de bladeren verhit door ze bijvoorbeeld te wokken in een wokpan, dit kan meerdere keren worden herhaald na gelang hoe zwaar de bladranden mogen oxideren. Als laatste komt er nog een droogproces. Dit proces zorgt voor de typische Oolong thee smaak. Door het roosteren komt de zoetheid in de thee naar boven, daarnaast heeft de Oolong thee ook bloemigheid in zich en een lichte rooksmaak, maar ook honig en chocolade, nectarine of perzik.
Hoeveelheid: 2 gram per kopje, 12 gram per liter, zacht water,
Watertemperatuur: 80-95 °C.
Trektijd: 2-3 min.
In Nederland heb je een groot verschil in de kwaliteit van kraanwater, om er zeker van te zijn dat u kunt genieten van een perfect smakend kopje thee adviseer ik om Spa Blauw of Mount Calm te gebruiken. Dit is mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt en de thee mooi helder van kleur is ook als deze wat langer staat. Ook komt er hierdoor geen wit of olieachtig laagje op je thee.
Oolong thee bestellen? Klik dan hier.